Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis

dimecres, 5 de novembre del 2008

L’ECONOMIA ACTUAL

L’ECONOMIA ACTUAL


Per Jordi Badrenas


Abans de començar, vull donar les gràcies als membres de la columna jove que m’han ofert participar en el blog.

Últimament, sembla que només existeixi l’economia. A totes hores parlen d’economia, ja sigui a la televisió, al diari, o a qualsevol altre mitjà de comunicació. No negaré pas que hi ha crisi i que poca cosa funciona econòmicament parlant. Però, la informació pot arribar a ser una mica excessiva.

Com tothom sap, la majoria de famílies de l’Estat té certs problemes econòmics i han de fer números per poder arribar a final de mes.


Però, no sembla que canviem gaire la nostra forma de invertir els diners. Si, abans de la gran fallida de la borsa, compràvem sense parar i a preus desorbitats, ara seguim comprant, amb menys quantitat, però a preus altíssims. Perquè les empreses no baixen els preus! Només les més afectades, com les immobiliàries, les grans fàbriques, etc. es veuen obligades a fer-ho per poder sobreviure.


I, ni d’aquesta manera, aconsegueixen beneficis. Ni amb les ofertes més desorbitades, com ara vendre dos pisos pel preu d’un, entre moltes altres, aconsegueixen sortir de la crisi. D’aquesta manera, sense capital a invertir, moltes empreses importants, com ara Pirelli, Nissan, etc. han presentat arxius de regulació i algunes han acabat despatxant a gran part dels treballadors, o en un cas més extrem, clausurant l’empresa.